• MAGYAR nyelvű változat - Balatongyep.hu - Minőségi gyepszőnyegek értékesítése elérhető áron
  • DEUTSCHE Version - Balatongyep.hu
Gyepszőnyeg a kertben

Harmónia a kertben - a tökéletes gyep titka

Balaton gyepszőnyegA mindennapokból való kikapcsolódására, pihenésre szolgálhat a kertünk, a színes növények, a frissen nyírt pázsit illata.

A gyepre jellemző ragyogó zöld szín szinte az egész vegetációs időszakban jelen van, felfrissíti a hangulatunkat, jólesik. A zöld felület térélményt nyújt, lakályosabbá teszi a kertet.

Zöld gyep

A rövidebb, hosszabb ideig tartó kertépítési munkálatok után a legfőbb vágyunk, hogy mielőbb zöld felületeket láthassunk kertünkben. Mindezek ellenére a használható zöld pázsit a kertépítés legvégső mozzanata. A fűmag vetésétől számított 4-6 hét elteltével kerülhet sor az első fűnyírásra, ám a friss gyepen játszani, sportolni még nem lehet.

Zöld felületre vágyik 24 óra alatt?

A füvesítéssel szemben a gyepszőnyeget egyszerűen leterítjük a talaj-előkészítést követően, és azonnal zöld pázsit benyomását kelti. Előnyt jelent még, hogy nemcsak a nehezen kelő foltok felülvetését kerülhetjük el, hanem a pázsit gyommentes is lesz.

Mindössze két hetet kell várni, hogy rámehessünk a gyepszőnyeggel leterített kertre, és plusz egy hetet, hogy komolyabban igénybe vehessük sport és játék céljára.

A kertben a gyep olyan, mint a ház esetén az alap építése. Mindkettő alapvetően fontos, ám a stílust mégsem ezek adják, csak a karakterisztikát határozzák meg. Az egybefüggő gyeppel borított felületeket kiválóan lehet hasznosítani, játékra, sportra, pihenésre, illetve a törés nélküli gyepfelületnek térérzet növelő hatása van. Aki azonban nem kedveli az egybefüggő gyepet, megtörheti épített utakkal, növénytelepítéssel.

Az egyenletesen zöld felület kiemeli a virágágyások színét, a bokrok és a fák térhatását.

Gyeptekercs